Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Film, könyv, irodalom, humor képes leírás - Felfedezők, felfedezések.tlap.hu
részletek »

Film, könyv, irodalom, humor - Felfedezők, felfedezések.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: felfedezok.tlap.hu » Film, könyv, irodalom, humor
Keresés
Találatok száma - 8 db
A felfedezések atlasza

A felfedezések atlasza

A felfedezők egy részét az ismeretlen területek felkutatása iránti vágy hajtotta, másokat a tudományos érdeklődés vagy éppen a kalandvágy ösztönözte. Bármi volt is a hajtóerejük, lépésről lépésre feltérképezték a világot. Az atlasz gazdagon illusztrált térképei nyomon követik a felfedezők útvonalát. A fényképek, illusztrációk és táblázatok további érdekes ismeretekkel szolgálnak. A felfedezések atlasza bemutatja a felfedezések sok évszázados történetét.

A Paradicsom meghódítása

A Paradicsom meghódítása

1492-ben, egy augusztusi reggelen Kolumbusz Kristóf három hajóval elindult Spanyolországból, hogy átkeljen az óceánon. Keletre akart eljutni, de India helyett egy új világot fedezett fel: Amerikát. A film a legenda mögött álló bátor férfinak állít emléket, akinek éppúgy része volt a dicsőségben, mint az erőszakban és megaláztatásban...

Amerika felfedezése

Amerika felfedezése

Régen az emberek csak a Földközi-tenger környékét ismerték. Idővel lassan-lassan megismerkedtek egész Európának és Ázsiának egy nagy részével is. Amerika és Ausztrália azonban még mindig ismeretlen föld maradt.

Amerika felfedezője

Amerika felfedezője

Pistike viccek: A tanárnő kíhívja a tábla elé Pisitékét és azt mondja neki: - Pistike, mutasd meg, hol van Amerika! Pistike rámutat pontosan Amerikára. - Gyerekek, tudja valaki, ki fedezte fel Amerikát?

Bolygók és csillagok atlasza - Felfedezők kalauza

Bolygók és csillagok atlasza - Felfedezők kalauza

Vegyél részt egy lenyűgöző utazáson a Naprendszeren át, túl a csillagokig és a galaxisokig. Fedezd fel a különös és gyönyörű objektumokat, melyeket az óriástávcsövek és az űrszondák tárnak eléd. Használd részletes csillagtérképeinket az égbolt felfedezéséhez. Világos, részletes térképek a bolygókról és a csillagképekről; gyönyörű, színes, űrszondákkal és óriástávcsövekkel készített felvételek; érdekes tények és adatok a Világegyetem csodáiról; válaszokkal ellátott kvíz, melyekkel ellenőrizheted tudásodat.

Cook kapitány

Cook kapitány

James Cook Angliája olyan ország volt, ahol a Királyi Földrajzi Társaság selyemruhás lordjai szóba álltak egy magát saját erejéből hajóskapitányi tisztségig felküzdött földmérővel is. A tét ugyanis az volt, hogy olyan vezetőt találjanak, aki biztonsággal feltérképezi a Dél-tengerek szigetvilágát. Cook kapitány 1768-ban indult el első expedíciójára a Vénusz átvonulásának megfigyelésére, és ezen az úton térképezte fel Új-Zéland kettős szigetét és Ausztrália keleti partszakaszát.

Eltűnt felfedezők legendás útjai

Eltűnt felfedezők legendás útjai

A könyv lapjain életre kelt alakok és történetek nemcsak tragikusak és rejtélyesek, de izgalmasak és inspirálók is. 80 olyan kalandor történetét mutatja be, akik életüket áldozták a felfedezés oltárán. Az elveszett felfedezők kalandjai térben és időben átívelik a kontinenseket és az évszázadokat. Sokan megváltoztatták az emberiség történelmét és kitágították az ismert világ határait.

Új-Zélandról másképp

Új-Zélandról másképp

A minap a Wikipédia háza táján nézelődtem, és ott tudtam meg, hogy a népszerű lexikonnak van több kistestvére, az egyik az Uncyclopedia, amely a nagyobbik testvér egyfajta paródiájának fogható fel. Külsőre ugyanúgy néz ki, mint a Wikipédia, viszont a bejegyzések gegek, így a látogatóknak öröm a tartalmak megtekintése. Természetesen hajtott a kíváncsiság, hogy mit ír Új Zélandról...

Tuti menü