Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kolumbusz Kristóf képes leírás - Felfedezők, felfedezések.tlap.hu
részletek »

Kolumbusz Kristóf - Felfedezők, felfedezések.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: felfedezok.tlap.hu » Kolumbusz Kristóf
Keresés
Találatok száma - 5 db
A Nina karavella

A Nina karavella

Kolumbusz a két kisebb karavellán, a 'Nina'-n és a 'Pinta'-n tért haza Spanyolországba. A visszaúton borzalmas vihar tört ki, és a hajók levesztették egymást szem elől. 1493. február 18-án látták meg az elgyötört matrózok az Azori-szigeteket, és február 25-én érkeztek meg Lisszabonba. Kolumbusz március 15-én, nyolc hónapos távollét után tért vissza Paloe kikötőjébe.

Előkerülhetnek Kolumbusz elveszett hajói

Előkerülhetnek Kolumbusz elveszett hajói

Nincs könnyű dolguk azoknak a régészeknek, akik a Dominikai Köztársaság partjai közelében kutatnak Kolumbusz elveszett hajói után. Az Indiana Egyetem kutatói azonban a nehézségek ellenére kitartóan és magabiztosan szondázzák a La Isabella-öböl iszapos talaját, hogy választ kapjanak egy 500 éves rejtélyre: mi volt a hajókon?

Kolumbusz Kristóf elindul Amerikába

Kolumbusz Kristóf elindul Amerikába

1492. augusztus 3-án indult el Palos kikötőjéből Kolumbusz Kristóf három hajója, a Santa Maria, a Nina, a Pinta, hogy az Atlanti-óceánon nyugati felé haladva elérjék Kínát és a Távol-Keletet. Az Amerika felfedezésével végződő expedíció a történelem egyik legjelentősebb utazása volt, mely új szakaszt hozott a portugálok által megkezdett gyarmatosítás folyamatában.

Megtalálták Kolumbusz hajóját?

Megtalálták Kolumbusz hajóját?

Nombre de Dios - Minden jel arra mutat, hogy Kolumbusz Kristóf hajóját, a Vizcíanát találták meg hobbibúvárok Panama partjainál. A legendás felfedező utolsó expedícióján járt erre, hogy bebizonyítsa, létezik a környéken egy átjáró India és Kína felé. A Vizcíanát indiánok és lázadó tengerészek süllyesztették el 1503-ban.

Toscanelli tévedésének áldozata volt Kolumbusz

Toscanelli tévedésének áldozata volt Kolumbusz

Kolumbusz Kristóf Toscanelli firenzei csillagász térképe alapján nyugat felől akarta megközelíteni Indiát, azonban a 'pontatlanságok' miatt Amerikáig jutott. Ennek ellenére egész életében abban a hitben élt, hogy Indiában járt.

Tuti menü