Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyar felfedezők képes leírás - Felfedezők, felfedezések.tlap.hu
részletek »

Magyar felfedezők - Felfedezők, felfedezések.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: felfedezok.tlap.hu » Magyar felfedezők
Keresés
Találatok száma - 5 db
A legnagyobb magyar felfedezők

A legnagyobb magyar felfedezők

A Közép-Ázsiában felfedezőként, tudományos céllal utazást tett magyar vándorok közül, a három legnevezetesebb tudós - Kőrösi Csoma Sándor, Vámbéry Ármin és Germanus Gyula voltak. Természetesen hármójuk nagy utazásai közt jelentős az időbeni eltérés, hiszen míg Kőrösi és Vámbéry a XIX. században, addig Germanus a XX. században tette meg felfedezéseit, mégis összeköti őket számtalan dolog, többek közt az, hogy egyformán jelentős hírnevet szereztek parányi hazánknak.

Magyar földrajzi felfedezők

Magyar földrajzi felfedezők

A fenti oldalakat a 'Földrajzi felfedezések' című speciális kollégiumot látogató térképész, geográfus és földrajz és más szakos hallgatók önállóan készítették mindazok számára, akiket hozzánk hasonlóan lenyűgöz a földrajzi felfedezések izgalmas, kalandos és tanulságos története. Az oldalak sokszínűsége a világ számtalan arcát tükrözi.

Magyar hírességek - Felfedezők, utazók

Magyar hírességek - Felfedezők, utazók

Almásy György Zsadányi és törökszentmiklósi Almásy György (Felsőlendva, 1867. augusztus 11. - Graz, 1933. szeptember 23.) Utazó, Ázsia-kutató, állattani és néprajzi gyűjtő. Almásy László Afrika-kutató édesapja.Édesapja, Almásy Ede, alapító tagja volt a Magyar Földrajzi Társaságnak. Benyovszky Móric Gróf Benyovszky Móric Ágost (Verbó, 1741 - Madagaszkár, 1786. május 23.): híres utazó, kalandor, emlékiratíró, Madagaszkár királya. Apja Benyovszky Sámuel, lovassági tábornok a császári hadseregnél, édesanyja báró Révay Róza.

Magyar táltos barlang Ecuádorban

Magyar táltos barlang Ecuádorban

A Harvard Egyetemnek a Peapody Museum jelentette, hogy a Puebla-ba (Mexikó) kiküldött kutatócsoportjuk, az ott lefolytatott ásatások leletanyagából megállapította, hogy az amerikai ember nem 12-15,000 éve jelent meg Amerikában, hanem több mint negyvenezer éve. Az ásatásoknál emberi csontvázakat, csiszolt kőszerszámokat találtak olyan őslényekkel együtt, amelyek már több mint 40,000 éve kihaltak. Az USA hírügynökségei a hírt világgá röpítették.

Teleki Sámuel

Teleki Sámuel

Gróf Teleki Sámuel 1887/88 évi Kelet-Afrika expedíciója a földrajzi felfedezések korának utolsó nagyszabású vállalkozása volt, a Világ utolsó fehér foltjaként számon tartott kelet-afrikai vadonba. Az expedíció számos földrajzi, térképészeti, vulkanológiai, zoológiai, botanikai és néprajzi felfedezéssel gazdagította a magyar és az egyetemes földrajztudományt.

Tuti menü